Tijdens de vakantieperiode ben jij vast en zeker er tussenuit geweest zonder je dierbare huisdier. Een hond neem je gemakkelijker mee op vakantie dan een kat. Daar is ook helemaal niets mis mee. Toen ik op stedentrip ging vorige maand, moest ik dus iets regelen ter opvang. Tegenwoordig kun je online een kattenoppas of kattenverzorger inhuren. Persoonlijk geef ik de voorkeur om de zorg over te dragen aan iemand die ik ken. Dat vind ik prettiger voor zowel mijn kat als mezelf. Ik hoef niet per se een vreemde in mijn huis. Bovendien is mijn kat erg schichtig. Ze vertrouwt niet zomaar iedereen. Daarom vind ik het wel belangrijk dat degene die mijn kat verzorgd als ik weg ben, ook weet wat hij doet. Daar gaat mijn blog ook vandaag over: hoe maak je alles in orde voor de kattenverzorger.

Regelmatig weekendjes weg

Ondanks dat ik echt een ontzettende dierenliefhebber ben en ook behoorlijk wat huisdieren heb, ga ik nog steeds regelmatig een weekendje weg. Ik vind reizen namelijk ook ontzettend lekker. Daarom had ik voor mijn verjaardag een stedentrip gekregen van mijn vrienden. Een paar dagen Rome stond namelijk op mijn bucketlist. Dankzij het super gave cadeau van mijn vrienden kon ik die droom eindelijk waar maken. Ik moest op Bebsy zelf mijn stedentrip samenstellen, zolang ik maar onder een bepaald budget bleef. Dat was super makkelijk te doen. Nadat alles geboekt was, besefte ik me dat ik nog geen kattenverzorger had geregeld. 

De kattenoppas regelen

Zoals gebruikelijk heb ik eerst een oproep in de vriendengroep gedaan. Helaas had iedereen al plannen. Uiteindelijk was mijn moeder zo lief om zich op te geven als de kattenverzorger. Het regelen van de kattenoppas doe ik normaal altijd ruim op tijd. Ik vind het namelijk wel zo netjes om de persoon even alles uit te leggen. Dat is normaliter de eerste stap om alles in orde te maken voor de kattenverzorger. 

Duidelijke instructies en meelopen

Als de kattenoppas geregeld is, dan nodig ik de persoon ik kwestie altijd even uit om het een en ander uit te leggen. Waar bijvoorbeeld de brokken te vinden zijn, hoeveel ze mag hebben en wat gebruikelijk is met snoepjes. Daarnaast laat ik ook altijd voor de zekerheid een briefje achter waarop dezelfde informatie staat vermeld. Daarbij noteer ik tevens wie de dierenarts is, voor het geval er iets gebeurt. Zo maak je dus alles in orde voor de persoon die de zorg van je geliefde kitty op zich neemt!