Het is tegenwoordig helemaal niet raar dat kattenbaasjes speciaal voor hun katten een eigen kamer hebben gemaakt. Als er genoeg ruimte voor is waar de katten zich in terug kunnen trekken met hun eigen kattenbak, speelgoed en mandjes, waarom niet? Zo’n kattenkamer kun je helemaal inrichten naar eigen wens en inspiratie. De katten zijn er dolblij mee en jijzelf mag trots zijn op je eigen creatie. Wil jij ook een kattenpaleis voor je eigen kattenschatten? Laat je inspireren met leuke ideeën en tips.

Het kattenparadijs
Het is van belang dat je katten wel goede maatjes van elkaar zijn. Katten die elkaar niet kunnen uitstaan, zullen in hun eigen ruimte naar elkaar grommen of zelfs uithalen. In een ruimte die afgesloten zit moeten ze maatjes van elkaar zijn, zodat ze in harmonie de kamer kunnen delen. Houdt er ook rekening mee dat de katten zich door het huis mogen en zelf moeten bewegen, niet dat ze de kamer zien als straf hok. Als je dat voor ogen hebt kan je kattenparadijs gemaakt worden.

zorg voor goede verlichting waaraan de katten zich niet kunnen bezeren of kapot kunnen maken. Inbouwspots zijn de ideale verlichting voor een kattenkamer. De ruimte wordt goed verlicht en de katten hebben er geen last van. Je kunt kleine inbouwspots ook als accentverlichting gebruiken, waardoor je meer sfeer creëer. Je kunt kiezen uit dim inbouwspots en of je ze wilt kantelen naar de juiste spot of stand.

De aankleding van je kattenkamer
Het is verstandig om mooi vloerzeil of plavuizen in de kattenkamer te kiezen. Een kat kan wel eens de kattenbak uitgraven of een ongelukje op de vloer doen. De geur en vocht is moeilijk te verwijderen uit laminaat, vloerbedekking en hout. Houdt de muren neutraal en het liefst in twee basiskleuren. Een drukke kamer vol kleur wordt al gauw te vol en je doet je kat er geen plezier mee. De ideale hangplek voor je kat is om de manden in een hoek van de kamer te zetten, zodat ze alles kunnen overzien, vooral naar de deur gericht. Met grote klim- en krabpalen, waaraan katten zich naar hartenlust kunnen uitleven ben je al bijna klaar met hun paradijs. Zet voor iedere kat een eigen kattenbak en voerbak neer. Zet twee of meerdere waterbakjes in de kamer of een automatisch watervalletje. Een paar knuffels, kattenspeelgoed en catnip en je katten zullen de gelukkigste katten op aarde zijn!