Huisdieren thuis laten?

Het is jaarlijks de realiteit voor vele trouwe huisdieren. Een aantal weken zullen ze hun baasjes moeten missen aangezien deze op vakantie zijn gegaan. Hoe dit wordt opgelost verschilt. Sommige huisdieren blijven gewoon lekker thuis en worden verzorgd door een goede vriend, familielid of de buren. Andere huisdieren gaan naar een opvang waar ze een paar weken worden vertroeteld en met andere huisdieren kunnen spelen. Helaas wordt elk jaar ook een klein aantal huisdieren achtergelaten in he bos. Dit is natuurlijk verschrikkelijk en mag absoluut nooit gebeuren.

De kat kan mee

Maar er zijn natuurlijk ook mensen die hun huisdier gewoon lekker meenemen op vakantie. Op deze blog hebben we het natuurlijk altijd over katten. De vraag die ik in dit artikel dan ook wil behandelen is of het mogelijk is om je kat mee te nemen op vakantie. Persoonlijk denk ik dat het antwoord op die vraag ja is. Maar je zult wel een aantal maatregelen moeten nemen om de het voor de kat een leuke en ook veilige vakantie te maken. Maar dat is het ook waard want wat is er nou leuker dan een last minute Spanje boeken samen met de hele familie, inclusief je huisdier.

Vliegen met je kat

Je zult natuurlijk moeten checken hoe de kat mee kan vliegen. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben opties om je huisdier mee te laten vliegen. Desondanks raden wij aan om de bestemming niet al te ver te doen. Vliegen kan stressvol zijn voor huisdieren en daarom is het dan ook niet verstandig om je kat al te lang laten vliegen.

Het is ook zo dat katten over het algemeen houden van hun eigen gebied. Wanneer je op vakantie gaat is het daarom belangrijk dat je je kat laat wennen aan de omgeving. De kat kan misschien willen weglopen om op zoek naar huis te gaan. Houd de kat daarom goed in de gaten en gebruik misschien zelfs een lijn wanneer je de kat laat rondlopen.

Een andere handige tip om je kat een fijnere vakantie te bezorgen is om spullen van thuis mee te nemen. Op deze manier zal de kat meer het gevoel hebben in een vertrouwde omgeving te zijn. Aangezien er op vakantie toch een groter gevaar is dat je je kat kwijtraakt is het ook een goed idee om een microchip aan te brengen in je kat. Op deze manier mocht de kat weglopen en kwijtraken dan kun je je trouwe viervoeter altijd terugvinden. Op deze manier hebben zowel jij als je huisdier een zorgeloze vakantie.