Katten bestaan al heel lang. Voor hoelang hun al bestaan is onbekend maar het schijnt dat de Egyptenaren ook al katten in hun bezit hadden.  Katten zijn een leuk vermaak of juist niet voor sommige vanwege allergieën voor katten. Ook hebben katten veel aandacht nodig en hebben ze rivalen, dit is namelijk de hond. Katten hebben ook graag een eigen territorium vol speeltjes als het kan. Thuis een baas en op straat een echte strijder. Lees vooral verder als je meer wilt weten over de kat!

Jagende katten

Katten zijn goede jagers, ze jagen op verschillende diersoorten. Muizen en vogels voornamelijk. De baasjes zijn hier niet altijd blij mee omdat hun kat het vaak aan hun geeft en de baasjes moeten dit dan aannemen of ze vinden het in huis.  Vervolgens moet het baasje het op pakken en weggooien.

 

Spelen en speeltjes

Katten hebben vaak een krabpaal zo kunnen de ze hun nagels scherper maken. Ook hebben ze behoefte om te spelen dit kan je doen met verschillende speeltjes speciaal voor de kat.  Een bekend speeltje voor de kat is een kleine knuffel in hetzelfde formaat als een muis, ook heeft het de vorm van een muis. De bedoeling is dat je het speeltje dan gooit en de kat hem pakt en terugbrengt. Ook heb je een speelstick. Dit is een stokje van plastic omdat het dan kan buigen als de kat hem pakt en blijft haken met zijn pootje. Het stokje heeft sliertjes en met de sliertjes lok je de kat uit om er mee te spelen. Dit vinden katten een leuk spel maar ze blijven, zoals net verteld, wel vaak met hun pootjes hangen aan de sliertjes.

 

Terretorium

Het territorium van de kat is een speciaal gebiedje in hun leefgebied waar ze alles doen. Ze slapen en eten hier. Op het moment dat er een indringen komt wordt de kat achterdochtig en gaat hij er vel tegen aan om zijn stuk leefgebied te beschermen. Dit doen ze voornamelijk door de krabben en te blazen.

 

Territorium markeren

Hoe maakt een kat zijn territorium? Een kat ruikt of hij zijn eigen geur nog kan ruiken, als hij dit niet meer ruikt omdat iemand anders er is geweest gaat hij het opnieuw besproeien zodat het territorium weer van hem is. Dit kan op verschillende manieren. Een van die manieren is krabben, de kat heeft geurtjes tussen zijn pootjes waarmee hij een geur kan achterlaten. Een ander manier is om kopjes te geven.