Kattenvoer, er zijn zo veel verschillende soorten dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Voor elke soort kat is er weer een ander soort voer. Er is voer met enorme hoge prijzen en er is voer voor een goedkoop prijsje. Maar is het dan goed? En wat zit er precies in het voer? Daar wordt nu wat meer over verteld!

Kattenvoer voor jouw kat

Je kan natuurlijk een willekeurige winkel binnen lopen, snel een zak kattenvoer kopen en terug naar huis gaan. Maar heb je dan wel de goede soort voer? Het soort voer dat je koopt voor jouw kat ligt er natuurlijk aan wat voor kat je hebt. Het gaat dan voornamelijk om de leeftijd van de kat. Een jonge kat heeft andere voedingsstoffen nodig dan een oudere kat.

Voor een jonge kat is er speciaal voer, dit wordt ook wel kattenvoer voor kittens genoemd. Dit is kattenvoer dat speciaal is samengesteld voor katten die nog opgroeien. De leeftijd van de katten zal dan tussen de 4 weken tot 10 à 12 maanden zijn. Het eten voor de kittens is zo ontwikkeld dat zij een goede weerstand kunnen opbouwen. Ook de ontwikkeling van de spieren en botten van de kittens is natuurlijk erg belangrijk. In het voer van de kittens zitten veel vitaminen en mineralen zoals vitamine D, E en zink. Deze ondersteunen onder andere een gezonde groei en het bevorderen van een goed immuunsysteem. Ook is er zalmolie toegevoegd, dit zorgt voor een gezonde huid en een stralende vacht. Wanneer je kat tussen de 10e en 12e maand is, kan je langzaamaan overstappen naar voer met een totaalmenu voor volwassen katten.

Voor oudere katten is er ook speciaal voer, dit noemt men kattenvoer voor volwassen katten. Dit voer is zo opgesteld dat alle vitaminen en mineralen die een kat nodig heeft erin zitten. Dit voer wordt ook wel compleet kattenvoer genoemd. Het voer voor volwassen katten is speciaal samengesteld door diervoedingsexperts. Het primaire ingrediënt is dit kattenvoer is kip. Dit levert hoogwaardige dierlijk eiwitten die helpen bij de vitaliteit en het welzijn van jouw kat. Ook in dit soort voer zit zalmolie, zodat de kat een gezonde huid heeft en een stralende vacht. Ook zitten er prebiotische vezels in het kattenvoer die een gezonde darmwerking ondersteunen. De prebiotische vezels zijn afkomstig van bietenpulp.

Beter Leven kattenvoer

Katten zijn echte vleeseters en jagen dan ook zo af en toe op een vogeltje of een muisje. In het voer dat je koopt voor je kat zit ook vlees, meestal is dit kip. Beter Leven kattenvoer zorgt ervoor dat het vlees dat in het voer verwerkt zit ook een goed leven hebben gehad. Daarom is er nu kattenvoer met een Beter Leven Keurmerk. Dit voer is goed gekeurd door de Dierenbescherming en geeft dus de garantie dat de dieren, die uiteindelijk worden gebruikt voor het voer, een diervriendelijker leven hebben gehad.