Waarschijnlijk hou je van je kat, maar kan je hem/haar soms af en toe ook echt niet uitstaan. Als je hele kleding onder kattenharen zit, ze hun behoefte net naast de kattenbak doen of als ze een keer willen ‘spelen’ en je in je hand bijten. Soms lijkt je kat je te willen pesten, maar geloof me als ik zeg dat dit niet zo is. Er zijn een aantal manieren waarom je kat laat zien dat ie zielsveel van je houdt en in deze blog noem ik er 3.

Jouw spullen zijn ook van hem

Een kat neemt de uitdrukking ‘mi casa es su casa’ vaak erg letterlijk. Van alle spullen in het huis ligt je kat altijd net bij de spullen die je nodig hebt en veel gebruikt. Toeval? Nee, dat is het zeker niet. De spullen die je vaak gebruikt ruiken naar je en dit is precies de reden dat je kat ze zo geweldig vindt. Zo had ik laatst gloednieuwe Philippe Model schoenen gekocht. Eerst liep mijn kat ze straal voorbij en verkoos keer op keer mijn oude schoenen boven mijn mooie nieuwe schoenen. Vond ie ze misschien niet leuk? Toen ik er echter een paar dagen op had gelopen, werden deze wel zijn nieuwe favoriet. Logisch natuurlijk, na een paar dagen er in gelopen te hebben gaan ze naar mijn stinkvoeten ruiken. En dit is precies de geur die mijn kat lekker vindt. Ieder zo zijn ding!

Als blikken konden doden

Soms lijkt je kat wel een staarwedstrijd met je te doen. Dan kijkt hij je doordringend aan en wendt hij zijn blik nooit af. Ik word hier altijd een beetje bang van. Gaat hij mij straks aanvallen? Heb ik iets misdaan? Probeert ie Harry Potter te imiteren? Gelukkig is de reden van de staarwedstrijd veel schattiger. Katten kijken namelijk pas iemand recht in de ogen als ze diegene echt vertrouwen. Wees dus niet bang voor je kat als ze dit doen, ze laten alleen meer even weten dat ze je vertrouwen en van je houden. Superlief dus!

Ze willen met je ‘spelen’

Je kent het wel, zit rustig op de bank je kat te aaien als ze ineens opspringen en je hand beetpakken. Nee, dit komt niet omdat ze het aaien niet fijn vonden of je haten. Ze vinden het simpelweg gewoon gezellig dat je in de buurt bent, omdat ze nu een speelmaatje hebben. Ze willen gewoon even met je spelen, omdat ze je lief en gezellig vinden. Helaas hebben katten net een andere manier van spelen, waardoor dit op jou heel anders over kan komen. Onthoud dus voor als je weer een keer nagels in je hand hebt staan: Het is lief bedoeld hoor!